Per Ørtoft Jensen, Partner PwC, Tax, P&O (Global Mobility)

Per Ørtoft Jensen, Partner PwC, Tax, P&O (Global Mobility)

Hvordan har din karrierevej været siden fuldmægtiguddannelsen?
Umiddelbart efter afslutning af fuldmægtiguddannelsen i 1996 blev jeg bedt om at flytte fra regionskontoret i Helsingør til daværende Told- og Skattestyrelsen for at arbejde på den store, spændende og vigtige opgave med at begrænse fælleskassens tab fra 1990'ernes "selskabstømninger". 
I 1997 fik jeg mulighed for at få nye faglige udfordringer og personlige oplevelser - i daværende Grønlands Hjemmestyres Skattedirektorat i Nuuk, hvor jeg boede og arbejdede i 2½ år. Som tjenestemand havde jeg i forbindelse med arbejdet i Grønland mulighed for at få tidsubegrænset orlov fra min stilling i Danmark.
I Grønland fik jeg qua de mange til- og fraflytninger mv. mulighed for at prøve kræfter med personskat og international skatteret, hvilket blev min "adgangsbillet" til rådgiverbranchen, hvor jeg lige siden mit skifte til daværende KPMG i 1999 har specialiseret mig i denne retning. Jeg startede "fra bunden" som konsulent i 1999 og blev partner i 2009. KPMG fusionerede med EY i 2014, og jeg har siden 2017 været i PwC.

Hvordan har din uddannelse hjulpet dig på vej i dit arbejdsliv, og hvilke elementer har gjort dig eftertragtet?
Min uddannelse var en helt konkret forudsætning for, at jeg kunne få ansættelse både i Grønland og i de store revisionshuses skatteafdelinger.
Min uddannelse har ved alle mine ansættelser og udnævnelser til manager, director og partner været lige så kvalificerende som andre alternative uddannelser som f.eks. cand.jur, cand.merc.jur. mv. Uddannelsen har også spillet sin rolle i forbindelse med min specialisering, opgaveløsning, intern og ekstern undervisning/foredragsaktivitet samt rolle som fagligt ansvarlig og ekstern talsmand overfor medier mv. indenfor udvalgte faglige forhold.  
Det særligt eftertragtede ved uddannelsen er formentlig den gode blanding af bredde og dybde, som giver både det fornødne overblik samt metode og konkret faglig viden til at kunne løse komplicerede opgaver i dybden og sammen med andre specialister også på tværs af vores respektive fagområder.
Endvidere har det været og er fortsat efter mere end 20 år i rådgiverbranchen en stor fordel at "kende systemet indefra" - også når man taler med sagsbehandlere i Skattestyrelsen, hvor vi selv efter 20 år kan tale samme sprog om skærmbilleder osv.; takket været den helt unikke langtidsholdbarhed i Skattestyrelsens IT-systemer, som stadig lever i bedste velgående, selvom de allerede havde mange år på bagen, da jeg startede min karriere i ToldSkat i 1992 ;-)

Hvordan ser du muligheden for, at en professionsbachelor i skat kan være attraktive for din virksomhed?
En professionsbachelor i skat er lige så attraktiv for PwC's skatteafdeling som en kandidat med anden uddannelsesmæssig baggrund. Uddannelsen er kun et af flere elementer, som indgår i en helhedsvurdering af en kandidat. 

Har du et godt råd til de studerende på professionsbachelor i skat – eller til dem, som overvejer at søge ind på uddannelsen?
Vær ambitiøs - gør dig umage med din uddannelse. Gode resultater fra en eftertragtet uddannelse kan være en døråbner og kan i den sidste ende gøre en forskel - med sikkerhed i relation til, hvor fagligt dygtig du bliver til dit arbejde og dermed potentielt også i relation til dine jobmuligheder. Det kan i sidste ende få afgørende betydning for din privatøkonomi, din mulige pensionsalder og din generelle levefod både nu og i din 3. alder. Forhold dig allerede som ung til dit liv og arbejdsliv i et langt perspektiv.
Betragt ikke uddannelsen som professionsbachelor i skat som en smal uddannelse med Skattestyrelsen som eneste jobmulighed. I den samlede revisionsbranche i Danmark er der i dag formentlig over 1.000 skatte-, moms- og afgiftsrådgivere, heriblandt også med fuldmægtiguddannelsen eller tilsvarende som uddannelsesmæssig baggrund. Dertil kommer vel over hundrede tilsvarende stillinger i mange store virksomheder i Danmark, som har interne skatteafdelinger.
Det er i øvrigt ikke usædvanligt at flytte fra Skattestyrelsen til rådgiverbranchen/virksomheder - og efter nogle år tilbage til Skattestyrelsen mv. igen. Så der er erfaringsmæssigt ingen tvivl om, at skattekompetencer er eftertragtede på arbejdsmarkedet - uanset den uddannelsesmæssige baggrund. Skat er kommet for at blive - og mon ikke der går nogle år endnu, inden robotterne overtager det hele!


Nyheder
DTS - velkommen til studerende på VIA Randers…
27. september 2023

Dansk Told & Skatteforbund byder velkommen til nye studerende på VIA Randers.

DTS - velkommen til studerende på VIA Herning…
20. september 2023

Dansk Told & Skatteforbund byder velkommen til nye studerende på VIA Herning.

Hvad er professionsbachelor i skat

- vær med til at spille en vigtig rolle for velfærdssamfundet.

Her kan du læse professionsbachelor i skat

- i København, Odense, Herning eller Randers - og hybrid i Herning eller Randers.

En ny uddannelse, der giver dig gode jobmuligheder

- til styrkelse af skattefagligheden i Skatteforvaltningen eller som rådgiver.