Hans Holmer, Fagkonsulent i Gældsstyrelsen

Hans Holmer, Fagkonsulent i Gældsstyrelsen

Hvad er din jobfunktion og dine arbejdsopgaver i dag?
I dag arbejder jeg i Gældsstyrelsen. Kort fortalt undersøger jeg om Virksomheders og borgers gæld til det offentlig stadig er i live, altså ikke er forældet. Vi kigger blandt andet på, om der er foretaget de nødvendige forældelsesafbrydende skridt. Jeg har et meget fleksibelt arbejde, som også gør det muligt for mig, at forene mit arbejde med, at jeg også i min fritid bruger tid på kommunalpolitik.

Hvordan har din karrierevej været siden uddannelsen?
Jeg startede som fuldmægtigelev hos ToldSkat i august 2001. Siden har jeg været vidt omkring. Jeg har arbejdet med mange fagområder, lige fra erhvervs- og personskat, momskontrol, økonomisk kriminalitet, IT til HR. I min tid i IT, har jeg siddet i telefonsluse og hjulpet kollegaer i SKAT med IT-problemer. Jeg har siddet med alle typer af HR-opgaver. Jeg har bl.a. arbejdet med spørgeundersøgelser og været ansvarlig for elever i Syddanmark.  

Hvordan har din uddannelse hjulpet dig på vej i dit arbejdsliv, og hvilke elementer har gjort dig eftertragtet?
Som færdiguddannet fuldmægtig har jeg igennem mine forskellige arbejdsopgaver erhvervet mig en dybdegående viden, inden for netop de fagområder (moms, skat, afgifter, told mm.), som ToldSkat i sin tid varetog. Derudover fik jeg via min uddannelse kombineret teori med praksis. Jeg fik en god indsigt i SKATs kultur og organisatoriske opbygning, både på det politiske, strategiske, taktiske og operationelle niveau.

Hvordan ser du muligheden for, at en professionsbachelor i skat kan være attraktive for dit arbejdsfelt?
Jeg tænker, at professionsbacheloruddannelsen er ret attraktiv i forhold f.eks. Gældsstyrelsen, eller én af de andre styrelser. Uddannelsen gør, at selvom du arbejder ned i et fagligt område, har du også evnen til at se opgaverne i helheder, hvilket gør, at man ofte bliver budt ind på spændende arbejdsopgaver og derigennem kan være med til at kvalitetssikre det stykke arbejde der bliver udført. Derudover kombinerer uddannelsen også teori med praksis, hvilket gør, at du ret hurtigt kommer ind i din arbejdsopgave, men du får også lov til at fornemme kulturen i organisationen, både den formelle og den uformelle. Dette tænker jeg er en stor fordel, fordi du allerede inden du starter på arbejdsmarkedet har en god fornemmelse af, hvilket job du går i møde. Og arbejdsgiver ved at du også har fået et indblik i organisationen.

Har du et godt råd til de studerende på professionsbachelor i skat – eller til dem, som overvejer at søge ind på uddannelsen?
Hav tålmodighed, du behøves ikke at vide alt fra start. Det kommer når du møder teorien og bider sig rigtig fast, når det bliver kombineret med praksis.
Vær god til at lytte efter, hvad erfarne medarbejde har at fortælle. Her er der ofte god viden at hente, som man ikke kan læse sig til. Specielt i forhold til hvordan man agerer over for virksomheder, borgere og det at være i en politisk styret organisation.
Og så synes jeg, at man skal give sig selv lov til at være nysgerrig og spørge ind til det, der ikke giver mening. Ofte giver det refleksion hos modparten og anledning til en berigende dialog for begge parter.


Nyheder
DTS - velkommen til studerende på VIA Randers…
27. september 2023

Dansk Told & Skatteforbund byder velkommen til nye studerende på VIA Randers.

DTS - velkommen til studerende på VIA Herning…
20. september 2023

Dansk Told & Skatteforbund byder velkommen til nye studerende på VIA Herning.

Hvad er professionsbachelor i skat

- vær med til at spille en vigtig rolle for velfærdssamfundet.

Her kan du læse professionsbachelor i skat

- i København, Odense, Herning eller Randers - og hybrid i Herning eller Randers.

En ny uddannelse, der giver dig gode jobmuligheder

- til styrkelse af skattefagligheden i Skatteforvaltningen eller som rådgiver.